O igri

Footballidentity

Riječ je o jednoj super browser igri za ljubitelje menedžerskih igara stim da u ovoj flash igri možete biti menadžer koji vodi klub sa igračima, a ti igrači su real osobe jer prethodno kada se registrujete izaberete šta želite da budete a osim što možete biti menadžer i igrač tu je i posao novinara.
 Footballidentity je švedski projekat online menadžerske igre u kojoj možete preuzeti ulogu novinara, igrača, trenera ili pomoćnog trenera…Odabirom bilo koje od navedenih opcija preuzimate odgovorost da ćete izvršavati ono što se od vas traži.
Kada tek napravite user dodjite na forum BiH zajednice i pitajte sta treba (Koja pozicija, manager, možda novinar ) da bi vas ispravno uputili i da bi ste sto prije pronasli klub i krenuli sa igrom.

Ako želite da budete igrač:
Obvezujete se da ćete prisustvovati timskim treninzima (iako ne morate ali suština timskog treninga je da vi kao igrač brže napredujete) i utakmicama koje se odigravaju dva puta u sedam dana, način igranja utakmice možete vidjeti na video tutorijalu. Na timske treninge niste dužni dolaziti budući da možete izvršiti individualne treninge koje plaćate zarađenim novcem, dok u ugovoru imate broj utakmica koje ste dužni odigrati tokom sezone… U svakom potezu (krugu) imate izbor sta želite da odigrate.
 Za vrijeme kada se igraju utakmice na vašem profilu (ili kako se tamo zove "characteru") se otvara link tako da klikom na njega vam se otvara novi prozor u kojem se dešava sve ono najbitnije a to je utakmica…znači od vas a tako i ostalih pojedinaca koji također igraju sa vama zavisi da li će vaš klub imati dobre rezultate ili ne.
 Kada tek napravite user dodjite na forum BiH zajednice i pitajte sta treba (Koja pozicija, manager, možda novinar ) da bi vas ispravno uputili i da bi ste sto prije pronasli klub i krenuli sa igrom.

 Ako želite da budete manager:
Pretpostavljam da je jako mnogo vas bar jednom igralo Football manager, Championship manager, Dugout-online, i uglavnom se manadžerski posao svugdje svodi na isto, on odlučuje ko igra u prvom timu, kupuje i prodaje igrače, komunicira s timom i zapravo pokušava provaliti igru protivnika i organizovati igru svog tima da što bolje parira protivniku.

 Ako želite da budete novinar:

 Pišete izveštaje o utakmicama, intervjuišete igrače i menadžere (tj. druge korisnike), uostalom svi znate koji je zapravo novinarski posao…

 BiH LIGA:
Pored mnogobrojnih liga u svijetu tu su i tri BiH lige.

Prva: Aktivna i u njoj ne možete još igrat dok se ne razvijete.

Treća: Skroz inaktivna i sa njom ćemo kada popunimo drugu.

Druga: Tu je mjesto za vas, liga koja ima aktivnih tek nekoliko timova i liga koja je pravo mjesto za vaš početak.
Da bi se osnovao još jedan tim mora da se registrira određen broj igrača sa BH zastavom tj.mora da dođe 1.golman,4.odbrambena,5.veznih i 3 napadača i naravno tu je i menažer koji mora napraviti profil da bi neko upravljao taktikama i slično ali menadžer je i nebitan jer neki stranac može preuzeti taj tim samo ako ima ovoliko igrača koliko sam nabrojao,no međutim bolje je radi komunikacije da je menadžer domaći. Naravno ako se vi reg sa ovog portala, možete recimo da napravite svoj tim i da se dog ko će koju poziciju, a i ne morate. Kada se reg prvo što trebate je uraditi je doći na BiH forum.

BIH FID FORUM: LINK
BiH PIJACA IGRAČA: LINK
BiH tema za pitanja vezana za igru: LINK
BiH tutor: LINK
Srpski tutor(malo bolje uradjen): LINK

Ako imate nekih pitanja prije nego se odlucite registrovati slobodno pitajte ili putem PPa ili ostavite pitanje u komentarima.

2 komentara

Komentariši